Hallens Fremtid

Kort oplæg om Hallens fremtid

For 1½ år siden påbegyndte vi processen i at undersøge og gentænke brugen af vores hal og området omkring os.

Det har indtil videre været en både spændende rejse, dog svær, forstået på den måde at vi skulle tænke ud af boksen og ikke lade os begrænse af hverken plads eller økonomi. Det er jo ingenlunde særlig vestjysk at man ikke tager højde for økonomi 😊

Vi har fra start haft DGI med som sparringspartner og vi har også været forbi kultur og fritidsudvalget i Herning Kommune. Et besøg af Jens Bernhard – vores lokale stemme fra byrådet har været med til et møde, hvor vi blev imødekommet med gode råd og opbakning.

”Jamen er hallen ikke god nok som den er?” – ved vi der er mange der tænker. Og jo – Det er den på mange måder. MEN vi er nødt til at se det hele i et helikopterperspektiv, og se det som en investering i hele vores dejlige by og lokalområde.

Vi ved at der bliver kigget inde fra kommunen, om hvor meget hallen bliver brugt – både idrætsaktiviteter og vi ved også at medlemstallene er svingene i de forskellige foreninger der bruger hallen. Og vi skal samtidigt være skarpe på at vi har en hal, som følger med tiden og har de faciliteter som der er brug for. Som det er nu, bliver vi nødt til at gribe de muligheder der er, og skabe noget fornyelse, og gøre Ørnhøj Hallen til et attraktivt sted at mødes, også for foreningerne andre steder fra.

Vi er blevet rådet til at tænke på at udnytte de eksisterende arealer, meget gerne tænke det handicapvenligt og så har vi forsøgt at tegne os et billede af et indbydende aktivitetsområde, med skønt lysindfald og at gøre hallen til et sted vi mødes til leg og en kop kaffe. Alt ud fra de (realistiske) ønsker som vi fik ved sidste års møder med de forskellige foreninger og brugere af hallen, samt fra sidste års byfest.

Der er også et stort ønske om at hallen bliver mere tilgængelig – altså mulighed for at booke en badmintonbane hvis man pludselig får lyst til at dyste mod naboen eller vennerne. Vi vil også gerne indtænke nogle aktivitetsområder, hvor børn kan rutsje og kravle. Et område hvor man kan trække en kop kaffe eller købe sig en sodavand og mødes med vennerne. Kort fortalt så skal vi tænke Vi mødes bare i hallen”

Et behandlerrum til fysioterapeut, massør eller andet vil vi også gerne kunne tilbyde. Vi forestiller os at erhvervsdrivende gerne vil være med til at sikre sine medarbejdere mulighed for behandlinger, for bl.a. at forebygge sygefravær. Det kan også være friplejehjemmet kunne gøre brug af de tilbud en terapeut laver.

Vi har forsigtigt lavet nogle forslag til hvordan bygningerne kan komme til at se ud udefra, så I kan se vi er kommet videre i processen, dog er vi endnu ikke kommet dertil hvor vi skal have arkitekter til at udfærdige tegninger. Men for at I bedre kan forestille jer hvad vi gør af tanker, kan I se Kaspers tanker og skitser.

En af de næste processer bliver også at få søgt fonde, puljer og andre investorer, som gerne vil sikre at vi har et stærkt fælles byrum og at sikre at Ørnhøj fremadrettet er i udvikling og spændende sted at bosætte sig for nye børnefamilier. Fik jeg nævnt at det også hjælper på ejendomspriserne? 😉

Kort sagt – vi er nødt til at følge med tiden og tendenserne, samt sikre vi fortsat har en attraktiv by med mulighed for skole, indkøb og fritidsaktiviteter.

Dette er et fælles projekt for HELE Ørnhøj og vi håber på jeres opbakning både nu og i de fremtidige processer. 

Badminton

Cirkel Træning

E-Sport

Floorball

Fodbold

Gang & Øvelser

Gymnastik Ung.

Håndbold

Hit Fit Dance

Jumping Fit

Krocket

Petanque

Præmiewhist

Skydning

Spinning

Ungdomsklub

Vestjyske Gym.